X
Kategorier
Dörrglans

Behandling av en ny dörr

Här har vi behandlat en ny dörr med Dörrglans Original.

Tanken med behandlingen är att skydda färgen från att överhuvudtaget bli solblekt från första början, inte att återställa någon lyster eftersom det inte finns någon lyster att återställa.

Jonathan

Innan dörren behandlades så har färgen fått härda i ett par veckor och därmed blivit lite mer mottaglig för medlet. Vi rekommenderar att första behandlingen sker inom spannet av 3-6 månader från att dörren har monterats.

Dörren ifråga är helt slät och i mörkgrå polyuretanfärg (som bilden visar), helt enkelt ett perfekt objekt för att få en uppfattning huruvida dörrens finish blir efter behandlingen.

I och med att dörren blivit lite dammig under veckornas gång så torkades den av med en droppe diskmedel utspätt i en sprayflaska. Sedan applicerades medletDörrglans med en applikator och efter 10 minuter torkades överflödet av.

Resultatet blev väldigt bra!

Dörrglans Original behövde i detta fall inte återställa någon lyster eftersom det rörde sig om en ny dörr, däremot får medlets skyddande egenskaper arbeta för att hålla UV-ljuset borta från att bleka färgen. Och som ni kanske redan har läst här på hemsidan, så innehåller Dörrglans Original extra mycket UV-skydd som standard.

För att få ett bra resultat med Dörrglans så krävs inte mycket, oavsett om dörren är ny eller flera år gammal och redan solblekt. Det viktiga är att torka rent dörren från smuts och damm (samt avlägsna ev. polish/vax) och därefter använda sparsamt med Dörrglans-medel. Efter att Dörrglans har fått verka i 10-15 min så ska allt överflöd torkas av till en jämn finish.

Om medlet kommer i kontakt med dörrens gångjärn, handtag eller lås så kan det enkelt torkas av, det ska ej påverka dess finish enligt utförliga tester som gjorts.

Var dock observant på att inte spilla dörrglans på tröskeln eller på marken omkring dörren, då det kan innebära en halkrisk. Vid ev. spill så ska det torkas av till dess att marken inte längre känns hal (beroende på hur mycket som är spillt på marken, använd diskmedel blandat med vatten, fönsterputs eller avfettning). Det kan vara en god idé att placera tidningspapper eller en kartongbit nedtill vid dörren, under behandlingens gång.

Väl mött
Dörrglans

Profilbild

Av Dörrglans

Dörrglans skyddar, bevarar och återställer lystern hos alla målade ytterdörrar och garageportar!