X

Om Dörrglans

Solblekta dörrar är ett minne blott!

Dörrglans är framtagen av Adam Olsson, som efter flera år i dörrbranschen såg ett behov av en produkt som faktiskt klarar av att skydda, bevara och framförallt återställa lystern hos blekta målade ytterdörrar och garageportar. Flera tester gjordes med olika vaxer, polermedel och dylikt, men inget gav tyvärr det resultat som önskats, eller så fungerade effekten enbart i ett par dagar. Därför finns nu Dörrglans som råder bot på detta!

Efter flera år av tester på olika färger och material så är Dörrglans Original den perfekta produkten för att få tillbaks lystern hos ytterdörrar och garageportar i vårt avlånga land, i alltifrån den heta sommarsolen till de kalla vargavintrarna!

Från koncept till färdig produkt!

Medlet ger nytt liv till färgporerna (hos alla färger!) med minimal ansträngning, samt givetvis utan risk för skador på materialet (medlet löser självklart inte upp någon färg, varken vattenburen eller lösningsmedelsbaserad), det är tvärtom väldigt skonsamt tro det eller ej!

Med en härlig doft av äpple och ett enastående resultat mitt framför ögonen, så är det inget annat än en fröjd att applicera Dörrglans!

Jonathan Petersson – Medgrundare, Dörrglans Original

Nu slipper ni måla om hela dörren med allt vad det innebär, samtidigt som resultatet av Dörrglans fördelar sig jämnt över den lackerade ytan (vilket annars kräver sprutlackering då varken pensel eller roller ger tillbaka den finish dörren hade från fabrik).

Instruktioner & Tips

Rengör dörren från smuts, fett och damm, exempelvis med en skonsam trasa och milt diskmedel utspätt i vatten. Vänta tills dörren är torr, applicera Dörrglans Original med medföljande applikator, arbeta i cirkulära eller raka rörelser över hela dörren, undvik direkt solljus. Låt torka i 10-15 minuter och buffra (torka) av ytan med mikrofiberduken, tills dess att överflödigt medel avlägsnats. Om dörren är väldigt (med betoning på väldigt) solblekt, upprepa gärna behandlingen dagen efter. Det är ingen fara om medlet kommer i kontakt med andra ytor, det är bara att torka av.

OBS, Ev. vax & polish behöver också tas bort för bästa resultat, genom att exempelvis avfetta dörren och/eller med clay bar.

Dörrglans ger en delvis glatt yta efter behandling.

Medlet innehåller som standard extra glans och UV-skydd! Står emot höga temperaturer och en rejäl norrländsk vinter!

Behandlingen ger ett tillfredställande resultat i uppemot ett helt år beroende på hur dörren eller porten är placerad! För de flesta dörrar så kan man räkna med cirka 6-12 månader, men är den väldigt utsatt för sol och direkt regn så kortas tiden ner litegrann. Då är det bara att behandla igen, det går på ett kick! Behandlingen kan å andra sidan hålla längre tid också, 1,5 år eller mer är inte ovanligt.


Vi har utfört tester på dörrblad som stått avsiktligt exponerade mot regn och väderelement, i såväl veckor som månader i sträck, och medlet ger fortfarande ett fint resultat!

Adam Olsson – Grundare, Dörrglans Original

Komplett kit

Kitet med Dörrglans Original består av en snygg och stadig kartong innehållandes 1 x 250 ml flaska, 1 x applikator, 1 x mikrofiberduk. Både applikator och duk är av högsta kvalitet och i matchande rött färgtema som produkten.

Förvaring

Medlet bör förvaras ventilerat, i rumstemperatur samt givetvis utom räckhåll för barn och husdjur.

Säkerhetsdatablad

Dörrglans Original är ej klassificerad som farlig enligt gällande EG-direktiv, otroligt nog! Detta gör medlet säkert att transportera och använda. Säkerhetsdatablad (på engelska förkortat SDS efter Safety Data Sheer) finns att ladda hem via knappen nedanför.

Dörrglans Original innehåller ett unikt recept som är specifikt framtaget för just denna produkt! Medlet är redan som standard försett med extra mycket UV-skydd och glans i kombination med en trögflytande formula som ger en bestående effekt under lång tid.